Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

WILSEN Platform: LoRa alapú felügyeleti és optimalizálási érzékelők

2024-04-08

LoRaWAN logo
Nemzetközileg szabványosított LoRaWAN® technológia a hatékony, nagy hatótávolságú jelátvitel érdekében

Egymástól nagy távolságokra elhelyezett mérési pontok kültéren; bonyolult vagy nem megvalósítható kábelezés; a magasabb szintű vezérlőrendszer már teljes kapacitáson dolgozik, vagy a helyszínen egyáltalán nem elérhető: Ilyen és ehhez hasonló kihívásokkal és akadályokkal kell megküzdeni, amint az érzékelőtechnológiát pontosan meghatározott ipari termelési környezeten kívül alkalmazzák, vagy a meglévő rendszereknél további mérési adatokat kell bekérni. Az M+O (felügyeleti és optimalizálási) érzékelőkre szakosodott WILSEN platformmal a Pepperl+Fuchs kezeli a nehézségeket, és elérhetővé teszi a kifinomult ipari érzékelőtechnológia előnyeit még a legkiesőbb helyeken és a legkedvezőtlenebb körülmények között is, például a következő területeken:

  • Intelligens városok
  • Intelligens logisztika
  • Intelligens környezet
  • Intelligens gazdálkodás

A platform központi eleme az autonóm és vezeték nélküli WILSEN központi egység. Ez az IP66/67 védelmű alapmodul nagy teljesítményű lítium akkumulátorral szerelt, és a globálisan szabványosított LoRaWAN® technológiának köszönhetően biztosítja a mérési adatok biztonságos és energiatakarékos továbbítását nagy távolságokon keresztül az internetre, állítható átviteli intervallumokban. A központi egység láthatóvá teszi a GPS-információkat, a hőmérséklet-értékeket és az akkumulátor töltöttségi állapotát is LoRaWAN®-on keresztül. A különböző főérzékelőkkel kombinálva az alkalmazások széles köre lefedhető. A három változat lehetővé teszi a megfelelő M+O érzékelőmegoldás kiválasztását az adott alkalmazáshoz.

WILSEN.sonic: Töltöttségi szintek és távolság intelligens monitorozása


A beépített ultrahangos jelátalakítónak köszönhetően a WILSEN.sonic lehetővé teszi a töltöttségi szintek vagy a távolság észlelését 2,5 m, 4 m vagy 7 m-es tartományban. Az eszköz az ultrahangos elv minden előnyét kihasználja: az anyag tulajdonságai, a felületi struktúra és a szín, valamint a hó, a köd vagy a por nem befolyásolják a mérési eredmények minőségét. Ezenkívül a hangtér kúp alakú terjedése lehetővé teszi a pontalapú érzékelési elvnél nagyobb mérési tartomány monitorozását. A WILSEN.sonic a hangsugár paraméterezésének, az akár 1 mm-es felbontásnak, az állítható mérési intervallumoknak és a választható kiértékelő algoritmusnak köszönhetően nagy pontossággal adaptálható az alkalmazási körülményekhez.

Jellemző felhasználási területek

A gyűjtőkonténerek, az újrafeldolgozó konténerek vagy silók töltöttségi szintjének ellenőrzése; vízszint-monitorozás az árvízvédelemben


WILSEN.valve: Intelligens pozícióérzékelés szelepeken


A kifejezetten folyamattechnológiai és vízgazdálkodási alkalmazásokhoz kifejlesztett WILSEN.valve a szeleppozíció érzékelésére szolgál. Az eszköz a jelmegbízhatóságot egyszerű működtetéssel és nagy rugalmassággal ötvözi: az energiatakarékos NAMUR és a kétvezetékes, alacsony energiafogyasztású DC érzékelők, például az induktív önálló vagy dupla érzékelők különböző típusai és változatai szabványos M12 csatlakozásokkal köthetők be a központi egységhez. A szelep állapotán kívül a WILSEN.valve diagnosztikai adatokat és hibaállapotokat is továbbít, például rövidzárlatot vagy vezetékszakadást. A Pepperl+Fuchs kész szerelési megoldást is kínál (az EN-ISO5211szabvány szerint), hogy a rendszer a legtöbb, piacon fellelhető szelephez és szerelvényhez is hozzáigazítható legyen. Ez magában foglalja a rögzítőelemeket, a rögzítőlapokat és a teljes szerelőkészleteket.

Jellemző felhasználási területek

Kézi szelepek és kézi karos szelepek szelephelyzet-visszajelzése és véghelyzet-ellenőrzése folyamatüzemekben vagy vízkezelő rendszerekben


WILSEN.node: Intelligens tárgyjelenlét-érzékelés


A WILSEN.node a Pepperl+Fuchs LoRa-alapú M+O érzékelőinek univerzális mindenese, amely lehetővé teszi számos tárgytípus jelenlétének érzékelését. Ebből a célból a főérzékelők különféle típusainak széles választéka csatlakoztatható az elöl elhelyezett két M12 csatlakozóhoz. Ezek közé tartoznak az energiaoptimalizált induktív és kapacitív érzékelők, valamint más NAMUR vagy 2 vezetékes alacsony teljesítményű DC érzékelők különböző típusokban (pl. úszókapcsolók vagy rezgővillás szintkapcsolók). Ez teszi az WILSEN.node eszközt kiváló választássá számos utólagos beszerelési helyzet esetén. A WILSEN.valve eszközhöz hasonlóan a WILSEN.node a valós mérési információk mellett diagnosztikai adatokat vagy hibaállapotokat, például a vezetéktörést vagy a rövidzárlatot is továbbítja.

Jellemző felhasználási területek

Aknafedelek, transzformátorházak, istállóajtók vagy legelőkapuk záródási állapotának ellenőrzése


Maximális felhasználói kényelem downlink funkcióval és akkumulátor élettartam-kalkulátorral

Mindhárom WILSEN M+O megoldás a maximális felhasználói kényelem érdekében készült: A LoRaWAN® hálózatba való integrálás után a paraméterbeállítások kényelmesen lekérdezhetők vagy módosíthatók távoli elérésen keresztül. A Pepperl+Fuchs egy speciálisan programozott ingyenes webes szolgáltatást is kínál erre a célra. Ennél a szolgáltatásnál a downlink csomagok mindössze néhány kattintással HEX kódként létrehozhatók, majd közvetlenül továbbíthatók a TTN (The Things Network) és a ChirpStack (v3 és v4) IoT platformok átviteli soraira egy hálózati API kulcson keresztül. Alternatív megoldásként az eszközök közvetlenül a helyszínen, Bluetooth® LE segítségével paraméterezhetők egy Android vagy iOS alkalmazás segítségével.

Másik hasznos elemként a Pepperl+Fuchs az akkumulátor teljesítményének optimalizálásához egy ingyenes, webalapú akkumulátor-élettartam kalkulátort is kínál. Ez az eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiszámítsák a WILSEN érzékelők akkumulátorának várható élettartamát számos paraméter alapján.

A WILSEN M+O érzékelők főbb jellemzői

  • Strapabíró vezeték nélküli érzékelők zord környezetben történő használatra készen
  • Nemzetközileg szabványosított LoRaWAN® hálózat a hatékony, nagy hatótávolságú jelátvitel érdekében
  • Több évnyi karbantartásmentes üzemidő a nagy teljesítményű, 13 000 mAh-es lítium akkumulátornak köszönhetően
  • Egyszerű eszköz- és rendszerkonfiguráció a downlink csatornának, a mobilalkalmazásnak és az ingyenes webes szolgáltatásoknak köszönhetően

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.